Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
20/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 20 de setembre de 2018.- Una quinzena de persones van participar ahir a la tarda a la primera jornada del curs d'especialització Smart Town: la Gestió d'Urbanitzacions Intel•ligent (Smart Cities), que té lloc al Viver d’Empreses Alta Mar de Sant Antoni. Aquest curs és el tret de sortida d’un objectiu més ambiciós: la creació d’un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni. El curs d’especialització té com a objectiu principal donar eines per la creació d'empreses del sector Smart Cities, amb un component molt fort d'innovació i tecnologia, té una durada de 150 hores i està totalment subvencionat. Els continguts del programa estan pensats per aconseguir que els participants desenvolupin projectes innovadors de caire preferentment tecnològic relacionats amb la mobilitat, big data, mobile, IoT i robòtica, entre d’altres. 

El curs Smart Town tindrà una durada de 150 hores, i s’allargarà fins al mes de desembre. Aquesta formació és el primer pas d’un projecte més ambiciós que tindrà una durada de quatre anys i que té com a repte la creació d’un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni. El projecte té com epicentre Alta Mar, l’espai coworking i viver d’empreses del municipi, situat al Palau Firal de Sant Antoni. La primera fase del projecte de creació d’aquest hub tecnològic és justament la que va començar ahir, un cop feta la selecció de candidats, i que ofereix un procés de formació en smart cities i en desenvolupament tecnològic, un pas que servirà de trampolí per la segona fase: la creació de l’empresa tecnològica. Durant aquesta segona fase els alumnes que han fet el curs podran desenvolupar les eines tecnològiques i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni actuarà com a mentor, acompanyant des d’Alta Mar els emprenedors en el seu camí. La tercera fase del projecte preveu, per una banda el suport econòmic per llançar al mercat les aplicacions desenvolupades, i per una altra el compromís de l’Ajuntament d’adquirir els millors projectes tecnològics. 

El projecte per impulsar el hub Smart Town es desenvolupa a Alta Mar, l’espai coworking i viver d’empreses de Calonge i Sant Antoni, situat al Palau Firal, i té el suport del programa Primer de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia. Serà la segona localitat de la província de Girona –la primera és Figueres– que s’acull a aquest projecte i la divuitena al territori català. La iniciativa dóna molta importància a l’especialització tant temàtica (l’activitat de la futura empresa) com territorial (les ubicacions). El programa Primer de Preacceleració, emmarcat dins la iniciativa Catalunya Emprèn, pretén fomentar l’emprenedoria d’alta especialització territorial i fomentar l’aparició d’empreses d’alta especialització, focalitzant el seu projecte en àmbits temàtics concrets diferenciats que suposin l’aplicació d’innovació, tecnologia o nous models de negocis a Catalunya. Aquesta iniciativa suposa una subvenció que ascendeix als 50.000 euros a l’any, durant un període de quatre anys.

 

Perquè un hub tecnològic a Calonge i Sant Antoni?

Calonge i Sant Antoni és un municipi amb unes característiques diferencials però comunes a diferents pobles turístics: un territori urbà dispers i una població que fluctua moltíssim en funció de l’època de l’any. Aquestes característiques fan que el desenvolupament de solucions tecnològiques hagi de tenir en compte característiques específiques, com un gran volum de circulació de vehicles a l’estiu, un consum d’aigua també molt gran durant la temporada turística o problemes de seguretat a l’hivern quan bona part de les zones disperses del municipi queden despoblades. Partint d’aquest fet diferencial però que comparteixen molts municipis turístics de Catalunya i de tot l’Estat, Calonge i Sant Antoni impulsa la creació d’un hub que permeti fer néixer i créixer empreses que desenvolupin solucions en aquest àmbit. L’objectiu és fomentar l’ocupació, la creació d’empreses d’alta qualificació tecnològica i atraure talent al municipi. Les solucions desenvolupades per les empreses disposaran a Calonge i Sant Antoni d’un banc de proves i posteriorment pondran vendre els seus productes a municipis amb característiques similars. 

19/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 19 de setembre de 2018.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat avui la seva oferta formativa, de lleure i d’esports, que té com a novetat l’agrupació en un sol document dels cursos formatius i d’oci que ofereixen les àrees de Promoció Econòmica, Cultura, Joventut, Ensenyament i Esports. L’objectiu és fcilitar a la ciutadania tota l’oferta formativa en un sol document i també una pàgina web (http://formacio.calonge.cat) que permetrà un accés més fàcil i àgil.

En total són 80 cursos i activitats de lleure i esport els que ofereix l’Ajuntament des d’aquest mes de setembre i fins l’estiu vinent. El programa s’agrupa en tres eixos: un primer eix amb cursos de promoció econòmica, un segon bloc amb les cursos de cultura, ensenyament i joventut, i un tercer eix amb els cursos i activitats esportives. Pel que fa a la promoció econòmica, l’oferta formativa té com a objectiu promoure l’ocupació i l’emprenedoria, de manera que durant aquest curs programa, per exemple, cursos sobre màrqueting digital, e-comerce, Google Analytics o dinamització del punt de venda.

En el cas de l’oferta cultural, d’ensenyament i joventut, l’Ajuntament programa des de teatre per adults, fins a dibuix i pintura, passant per cursos de català per adults o cursos d’anglès i francès. En la vessant esportiva, el programa de formació, lleure i esport recull activitats com l’escola de vela, atletisme, patinatge artístic o hípica entre d’altres. 

19/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 19 de setembre de 2018.- El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni ha signat un acord amb Eurofirms que permetrà reforçar el paper formatiu del viver. La incorporació d’aquesta empresa com a partner és un pas més per consolidar la xarxa d’institucions i empreses que donen suport a Alta Mar.

Amb l’acord signat aquest matí, Eurofirms, primera empresa nacional de Recursos Humans i quarta del sector a Espanya, oferirà la seva col•laboració amb l’organització de cursos formatius especialitzats en la vessant dels recursos humans, així com també participarà en les diverses fires i congressos organitzats al Palau Firal programant xerrades i conferències.

Eurofirms es suma com a partner del Viver d’Empreses Alta Mar, que fins ara tenia el suport de la Cambra de Comerç de Palamós, el Banc de Sabadell, Meca Center, Altanetica-Ghofi, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà. 

Alta Mar va néixer de la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb l’objectiu de donar un impuls a l’emprenedoria i facilitar un espai on les noves empreses disposin de tots els serveis necessaris per fer créixer el seu negoci, i també d’un espai de coworking, una manera de treballar que permet a professionals independents, emprenedors, i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar els seus projecte professionals de manera independent i fomentar també projectes conjunts.

Eurofirms People First

El projecte de futur d’Eurofirms aposta per continuar essent una empresa de referència en el sector dels Recursos Humans, amb una àmplia cobertura geogràfica i una elevada qualitat de servei per als seus clients. Actualment, Eurofirms, amb un volum de facturació de 351,5 milions d’euros el 2017 (un 19% més que el 2016), és la primera empresa nacional de Recursos Humans, quarta del sector a Espanya, i reconeguda per The Financial Times per segon any consecutiu com a una de les 1.000 empreses amb més creixement d’Europa i l’única en Recursos Humans.

Compta amb una xarxa de més de 100 delegacions (a Espanya i Portugal) i un equip de més de 580 professionals. El model de negoci d’Eurofirms passa per ser una empresa tecnològica i compromesa amb les persones, prioritzant la gestió per valors per a l’obtenció dels millors resultats.


17/09/2018

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat aquesta setmana les obres de substitució del col•lector d’aigua residual del Passatge Verge de Montserrat de Calonge. Els serveis tècnics municipals van comprovar després d’una inspecció que el col•lector actual es trobava en mal estat i era necessari canviar-lo. Les obres, que acaben de començar, tindran una durada aproximada màxima d’un mes i consistiran en la substitució de 40 metres lineals de la canonada de 200 mil•límetres de diàmetre actual per un tub de polipropilè de 315 mm de diàmetre. Per fer-ho les obres han començat amb l’excavació de la rasa necessària per col•locar el nou tub que substituirà el que hi ha ara i que es connectarà amb els pous existents. Un cop substituit el tub es taparà la rasa i s’asfaltarà el tram que s’ha obert.

Aquestes obres permetran millorar el funcionament del sistema de recollida d’aigües residuals del Passatge Verge de Montserrat, i tenen un cost de 8.362.83€. Els treballs es porten a terme seguint el projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals d’Urbanisme i els executa l’empresa Geoconstruccions Begur SL i s’emmarquen dins dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa de clavegueram del municipi.

14/09/2018

Calonge i Sant Antoni, 13 de setembre de 2018.- Amb l’objectiu de promoure l’enoturisme i de donar a conèixer les feines relacionades amb la verema, l’Oficina de Turisme de Calonge i Sant Antoni organitza el proper cap de setmana la tercera edició de Verema & Família. Trepitjar raïm, participar en la verema o practicar ioga entre les vinyes són algunes de les activitats programades entre el divendres 14 i el diumenge 16 de setembre. Les activitats començaran divendres amb una visita al celler del Mas Eugeni, la trepitjada de raïm, un tast de vi i un espectacle infantil. Per dissabte al matí el Verema & Família de Calonge i Sant Antoni programa una visita al mas Molla per conèixer com es fa el vi de pagès, una visita que també inclourà un tast de most i de vi. Les activitats de dissabte es complementen amb una sessió de ioga en família entre les vinyes del Clos d’Agon.

Diumenge els que vulguin conèixer tot el procés de la verema podran participar en la jornada que tindrà lloc al Mas Ponsjoan, i que inclou un taller d’empeltada, la recollida de raïm, un esmorzar, un dinar i el premsat i tast de most. Aquesta activitat permetrà als participants viure tot un dia de verema a pagès. El Verema & Família es tancarà també diumenge amb un passeig de nòrdic walking entre les vinyes que tindrà el punt d’arribada al Mas Eugeni i es clourà amb un tast de vi.

Per poder participar en cadascuna de les activitats de Verema & Família cal fer la inscripció prèviament a l’Oficina de Turisme de Calonge i Sant Antoni. Verema & Família està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Anton amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu i la Fundació Remença XXI.

27/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 27 d’agost de 2018.- La formació és un dels eixos de treball essencials del Viver d'Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni. Amb l'objectiu de facilitar les eines necessàries als emprenedors i oferir formació a les persones que busquen feina, el Viver gairebé ha doblat l'oferta de cursos en dos anys. Durant el curs 2016-17 l'oferta formativa va agrupar 14 cursos, en els quals van participar 110 persones. El curs següent, el 2017-2018, l'oferta es va incrementar de forma substancial, oferint fins a 25 cursos de formació. Aquest increment s'ha vist acompanyat d'un augment important del nombre d'assistents, de manera que respecte al curs anterior els alumnes han augmentat en un 150%, passant dels 110 el curs 16/17 als 275 el curs 17/18.
 
Els cursos del Viver d'Empreses Alta Mar es centren en tres eixos: empresa, emprenedoria i ocupació. L'objectiu és donar eines per millorar la formació de persones que busquen feina i dels emprenedors. Entre els cursos d’ocupació i emprenedoria que s'han organitzat hi ha, entre d’altres, cursos d’introducció a la bioconstrucció, de plaques solars, de Google Adwords, Xarxes Socials o finançament per autònoms i petites empreses.

20/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 16 d’agost de 2018. - Comencen les obres de construcció d’un nou edifici a la plaça de la Concòrdia, just al costat de l’actual oficina de la Policia Local. El projecte s’executarà entre aquest any i el vinent i suposarà una inversió total de 511.884,45€. Aquest nou equipament està pensat per ampliar les dependències de la Policia Local, la creació d’un centre de control Smart City i la construcció d’un nou auditori o sala polivalent.

La nova edificació tindrà una superfície construïda total de 434 metres quadrats, que es distribueixen en una planta baixa de 155 m2 i una zona porxada i una planta pis de 244 m2. El nou edifici no estarà adossat a l’actual edifici de la Policia Local, però romandran connectats per una passera de vidre. D’aquesta manera, es continuarà permetent el pas de vehicles cap a la zona de darrere d’ambdós equipaments, on s’ubica un espai reservat per aparcament.

A la planta baixa, de 155 m2, s’hi trobarà un espai polivalent, que alhora tindrà un accés propi i independent de seu de la policia. L’Ajuntament treballa en la línia de convertir aquesta sala en un espai per acollir conferències i presentacions, o fins i tot que també pugui exercir les funcions de sala de plens. Si es donés aquesta circumstància, s’estudia la possibilitat d’ampliar les dependències de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la seu de l’Ajuntament.

A la planta pis, s’ubicaran més oficines per a la Policia Local i on hi haurà, també, la sala de control de Smart City. L’accés serà a través de la passera de vidre connectada als dos edificis. En aquests 244 m2, s’hi preveu instal•lar un espai de 70 m2 per a reunions i formació de la Policia Local, tres despatxos, una sala de reunions, bany i un distribuïdor.

Les obres de construcció del nou edifici s’han adjudicat a l’empresa Tex Excavaciones Ampurdán i tenen una durada prevista de 10 mesos.

17/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 17 d’agost de 2018. - El Club Tennis i Pàdel Piper’s organitza el proper dissabte 25 i diumenge 26 d’agost el Campionat de Catalunya de Tennis Platja, conjuntament amb la Federació Catalana de Tennis i amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Enguany, és la quinzena vegada que se celebra un torneig de tennis platja a Sant Antoni, en concret, a la platja de Torre Valentina i, per commemorar-ho, serà l’escenari del campionat català.

Aquesta serà la primera vegada que aquesta competició es divideix en dues categories, amb l’objectiu que el nivell d’igualtat estigui més garantit. La primera categoria està pensada per aquells tennistes que tenen una major assignació de punts al rànquing, fruit de les diverses proves disputades al Circuit Català de Tennis Platja i que es correspon a la categoria “Open N3” del Circuit Nacional de la Real Federación Española de Tenis. Per poder competir en aquest nivell, cal disposar de la llicència federativa. També hi haurà oportunitats per als jugadors menys experimentats o que no tenen el carnet federatiu, que serà la segona categoria. En aquest cas, sí que serà puntuable (però en un menor grau) pel Circuit Català de Tennis Platja, però no pel Circuit Nacional de la RFET, com en el cas de la primera categoria. Alhora, però, també hi haurà campionat per als sèniors de més de 40 anys i de més de 50 anys, i dues categories de sub-11 i sub-15. A la primera i segona categoria, hi haurà un màxim de 16 parelles, mentre que a la dels sèniors el límit s’estableix en sis parelles per categoria i, a la dels menors, un màxim de vuit per categoria.

17/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 17 d’agost de 2018.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha commemorat avui els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost de 2017 de Barcelona i Cambrils amb una concentració davant la seu del consistori on s’han aplegat més d’un centenar de persones per recordar les víctimes i ferits i expressar el seu suport als familiars i amics. L’acte ha tingut lloc a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament, on l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha llegit el manifest proposat per l’Associació Catalana de Municipis. Soler ha remarcat que “un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú”, a l’hora que ha reivindicat “l’excel•lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment”.

Finalment, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni ha recordat que “el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país”.

L’acte ha finalitzat amb 5 minuts de silenci en record de les víctimes.

09/08/2018

Calonge i Sant Antoni, 9 d’agost de 2018. - El castell de Calonge acollirà aquest dissabte 11 d’agost la inauguració d’una exposició de les obres del pintor August Puig, que tindrà lloc a les dotze del migdia. Fins a un conjunt de gairebé 40 peces que mostren l’art que volia plasmar Puig es podran visitar al Castell. La mostra que s’ofereix permet visualitzar la seva trajectòria artística, que va des de la seva estada a París a la dècada de 1940 fins a la dècada dels 80 i 90.

August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 - Monells, 1999) va ser un pintor que va rebre les influències del fauvisme, del cubisme i de la pintura de Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. També presenta afinitats amb els autors que formaven el grup Dau al Set. Se’l pot considerar un dels artistes més importants dins l’expressionisme abstracte. L’autor va gaudir d’una gran projecció internacional, exposant les seves obres a ciutats emblemàtiques com París, Estocolm, Frankfurt, Londres, Düsseldorf, Hannover, Los Angeles, Milà, Barcelona i Madrid. Puig fou un gran reivindicador del valor de la llibertat i, a través de l’art, pretenia canalitzar-la. Pel que fa al color, Puig destacava per inclinar-se per dues tendències: una en què predomina una gamma cromàtica molt àmplia i una que simplement tracta el color monocrom. Els grisos i blaus transparents tornassolats es combinen amb altres taques, textures i filaments de colors més vius.

L’exposició romandrà oberta fins al 30 de setembre, tret dels dilluns, de 18 a 21h. A partir del mes de setembre, el castell només obrirà els caps de setmana, seguint el mateix horari.

 

| © 2018 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas