Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
19/03/2019

Calonge i Sant Antoni, a 14 de març de 2019.- El diumenge, 24 de març, Sant Antoni de Calonge serà l’escenari principal de la primera eco-marxa popular de la Costa Brava. La plaça d’Es Monestri esdevindrà el punt d’inscripció i sortida per les tres marxes plogging programades: Torre Valentina, Port de Palamós i el barri del Balitrà. Ambdues primeres de 5 quilòmetres, i la tercera, una mica més llarga, amb una duració de 7 quilòmetres. La marxa, organitzada per l’associació que promou la salut a través de l’esport, Run Woman Run, i l’aplicació mòbil de turisme 4.0, Twinapp Running, atorgarà l’avituallament i el material necessari per a la recollida de brossa a tots els participants, els quals, a l’hora de fer la inscripció, escolliran entre fer el plogging caminant o, bé, corrent.

 

El plogging és una nova tendència esportiva que combina l’entrenament a l’aire lliure amb la recollida de brossa. Aquest moviment, nascut a Suècia amb l’objectiu d’aconseguir una autèntica revolució mediambiental, ja està començant a sorgir al nostre país. El municipi de Calonge i Sant Antoni també ha volgut implicar-se amb la doble R, running i recicling, aportant un gir social a la forma de fer running i organitzant tres marxes que promouran l’esport i el respecte a l’entorn mentre es corre. La ruta plogging de 7 quilòmetres, la més llarga de totes i d'interior, passarà pels carrers de Sant Antoni, per la urbanització Puig ses Forques i el Balitrà de Palamós, tot recollint-hi residus per pista de terra, riera i corriol. Ambdues rutes de 5 quilòmetres, una fins a Torre Valentina i l'altra fins al Port Marina de Palamós, aplicaran la neteja de brossa tant al passeig i la platja de Sant Antoni, com al passeig i a la platja gran de Palamós. Posteriorment, tota la brossa recollida serà reciclada. 

18/03/2019

Una trentena de veïns i veïnes van participar a les dues sessions, adreçades als  barris del Pedró, Camp de la Llebre, Puigtavell, Puigventós i del Nucli Històric.

Calonge i Sant Antoni, a 18 de març de 2019.- L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha organitzat dues sessions de retorn de les Consultes de Barris que van tenir lloc al diversos barris del centre de Calonge. Les sessions participatives van tenir lloc dijous 14 de març a la sala de Plens de l’Ajuntament, i van comptar amb la participació d’una trentena de veïns i veïnes entre les dues sessions.

Amb la voluntat d’acostar la participació als barris, la Regidoria de Participació Ciutadana organitzava aquestes dues sessions de retorn per donar resposta a les inquietuds i propostes de millora plantejades pels veïns i per les veïnes de cadascun d’aquests barris, que van participar en les sessions de debat del passat mes de novembre. Les dues Consultes de Barri organitzades durant el mes de novembre van tenir una bona acollida per part dels veïns i veïnes i durant les dues sessions es van abordar diversos temes plantejats per la ciutadania, fent especial incidència en la mobilitat, neteja, enllumenat, seguretat, i manteniment de la via pública, entre d’altres. Ara, un cop finalitzada la fase d’anàlisi sobre la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes veïnals, es van fer les dues sessions de retorn per donar resposta a les peticions plantejades.  Per cadascuna de les qüestions l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha elaborat un document de treball valorant la seva viabilitat i establint també un ordre de prioritats a l’hora de portar-les a terme.

Les Consultes de Barri són un projecte desenvolupat per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, i s’afegeixen als canals de participació ja existents, com les bústies fixes situades a les Oficines d’Atenció Ciutadana del municipi, les bústies mòbils, el portal www.participa.calonge.cat i els pressupostos participatius.

18/03/2019

Calonge i Sant Antoni, a 17 de març de 2019.- El corredor portugués es converteix en el primer guanyador de la VolCAT Costa Brava, després d'arribar a meta just per darrere del seu company d'equip Hans Becking, que s'ha emportat l'etapa.

Una segona i definitiva etapa de 56 quilòmetres i 1800 m de desnivell, que tot i ser més curta que en la primera jornada, s'ha fet molt dura a causa del desgast acumulat. Un recorregut trenca cames que transcorria per l'est de 'Les Gavarres'. Amb aquest panorama, el DMT Racing Team ha trencat la cursa des de l'inici. Amb cap opció a la general, el seu cap de files, Tiago Ferreira ha tirat en tot moment, perquè José Dias pogués recuperar el temps perdut en la primera etapa.

El ritme va ser tan elevat que a meitat del recorregut ja li treien més de tres minuts al líder de la prova. Semblava que no hi hauria cap rival que pogués minimitzar les diferències. Així que el trio de corredors ha encarat la part final amb sobrietat, disputant-se la victòria en l'últim tram. L'holandès s'ha fet amb el triomf de l'etapa i José Dias ha entrat a pocs segons celebrant la victòria a la general. La culminació a una remuntada feta des de l'estratègia d'equip.

En fèmines, la belga Veerle Cleiren ha sigut la més forta de la segona etapa, mantenint distàncies amb la líder, que no ha volgut perdre temps. Cleiren ha arribat a línia de meta amb poc més de dos minuts d'avantatge. Noemí ha patit, però ha pogut mantenir el liderat i guanyar la general de la cursa.

Amb el desgast de l'etapa d'avui que s'ha caracteritzat per no tenir grans pujades on els corredors han enllaçat un corrior rere l'altre, per un terreny sec. Els participants han arribat a meta amb satisfacció. Han aconseguit completar una aventura increïble pel paradís del singletrack.

Es tanca la VolCAT Costa Brava 2019, amb una infinitat de moments inoblidables que quedaran en la memòria de tots aquells participants que han gaudit de dos dies de Mountain Bike al voltant de Calonge i Sant Antoni.

Els guanyadors de la general en les diferents categories han sigut: Guillem Cassú i Sílvia Roura en sub 23; Bernat Cañellas i Neus Parcerisas en Màster 30; Moises López i Eva Martín; Angel Luis Marco en Màster 50 i Jean Bernard Souty en Màster 60.

15/03/2019

Calonge i Sant Antoni, 15 de març de 2019.- Aquest cap de setmana Calonge i Sant Antoni acull la primera edició de la VolCat Costa Brava, una prova de BTT en la qual participaran més de 700 ciclistes. La prova de BTT transcorre pels increïbles paratges de la Costa Brava amb un format de 2 etapes que posaran a prova a tots els bikers amb més de 120km de recorregut i 3900 metres de desnivell positiu. La sortida tindrà lloc demà dissabte 16 de març des del pavelló d’esports de Calonge a les 9.30 h. i comptarà amb la participació de bikers de nivell internacional com Hans Becking, Tiago Ferreira, Sílvia Roura i José Dias, entre d’altres

Durant els dos dies, els bikers recorreran els pobles de Calonge i Sant Antoni, Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura, Forallac, Palamós, Mont-ras i la Bisbal d'Empordà. En total hi participaran més de 700 corredors que avui divendres començaran a arribar al municipi per la recollida de dorsals.

La VolCat Costa Brava està organitzada per OciSport i el Club Ciclista Baix Ter, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i de les empreses Bicis Esteve, Sunn, Inverse, NutriSport i Sport No Limit Travel, així com amb el suport de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava.

Una prova per a tots els nivells

La VolCAT Costa Brava és una prova per a tothom on es pot competir a nivell PRO i OPEN. Dins de la categoria OPEN, es pot escollir entre participar a mode individual o en parelles, ja siguin formades per participants del mateix gènere o mixtes, podent pujar al podi de la classificació general de l'última etapa. L'objectiu se'l marca un mateix. Des dels corredors elit que busquen un lloc a la general, fins aquells que volen passar uns dies gaudint de l'esport que els apassiona, el Mountain Bike, per acabar sent finishers de la cursa. La VolCAT Costa Brava permetrà descobrir nous racons del territori al voltant de Calonge i les Gavarres.

11/03/2019
Calonge i Sant Antoni, a 11 de març de 2019.- El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni celebrat el passat dijous, va aprovar l'adjudicació del canvi de gespa artificial del camp de futbol de Calonge i el seu manteniment al llarg dels 5 anys vinents, per un import total de 210.505,66 € (IVA inclòs) al Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA. Aquesta contractació farà que l'ajuntament pagui el cost de l'operació durant 5 anys, mitjançant una fórmula de rènting financer amb una quota mensual de 3.508,43 € que inclourà la retirada de la gesta actual, la instal•lació de la nova, i el  manteniment d'aquesta durant els 60 mesos de vigència del contracte.

Pel que fa al termini d'actuació, els treballs de canvi s'iniciaran a mitjans d'aquest mes de març, per tal que el camp pugui estar disponible per la celebració del torneig internacional de futbol base, la Mediterranean International Cup (MICFootball), el dia 17 d'abril. Alhora, està previst que en començar el canvi de gespa artificial del camp de futbol de Calonge a mitjans del mes de març, les obres de construcció dels vestidors del camp de futbol de Sant Antoni, ja hagin finalitzat. D'aquesta manera, tota l'activitat d'entrenaments i partits al municipi que actualment hi ha al camp de futbol de Calonge, es podrà traslladar al de Sant Antoni per tal que no s'hagi d'interrompre cap competició. 
08/03/2019

Calonge i Sant Antoni, a 8 de març de 2019.- Des de l'Espai Jove de Calonge i Sant Antoni, juntament amb les joves de l'Institut Puig Cargol del municipi, s'ha preparat per avui, Dia Internacional de les Dones, un seguit d'activitats reivindicatives i reflexives. Durant aquesta setmana, l'alumnat de l'IES Puig Cargol ha penjat al seu Institut un mural en blanc, el qual han anat omplint de fotografies, frases, retalls i dibuixos, entorn de la temàtica del 8M, tant d'intenció reivindicativa, com de denúncia i homenatge. Avui al matí, el mural ha estat traslladat a la plaça de la Concòrdia perquè la població pugues col•laborar-hi amb un escrit o reflexió. Un collage començat pels joves i continuat per tothom.

A la tarda, el Collage Popular tornarà a traslladar-se, però aquest cop a la Sala Fontova, convertit avui en un espai de reflexió i reivindicació sobre el paper de la dona en la societat. Des de les 17 a les 19 h, l'exposició interactiva de la Sala Fontova comptarà amb diferents racons creats per l'alumnat de l'Institut Puig Cargol, entre els quals, els visitants podran trobar-hi una obra de teatre que s'anirà repetint; tres quiz sobre micromasclismes, un espai de projecció de vídeos sobre l'apoderament femení, un collage de música masclista on es podran escoltar cançons des dels Beatles al Reggaeton, i uns tallers per la igualtat sobre els estereotips i els rols de gènere. 

 

Taller d'autodefensa per a dones

A banda del programa d'avui, 8 de març, i d'acord amb la petició de diverses joves, l'Espai Jove de Calonge i Sant Antoni ha organitzat un taller d'autodefensa per a dones, a càrrec de l’experta en autodefensa femenina, Karin Konkle. L'estatunidenca, llicenciada en estudis de gènera per la Universitat Colúmbia de Nova York, impartirà un taller de tècniques bàsiques tant per defensar-se física com psicològicament d'agressions. El taller, gratuït però amb places limitades, tindrà lloc durant els divendres vinents: 15, 22 i 29 de març. 

07/03/2019
Calonge i Sant Antoni, a 7 de març de 2019.- Enguany, la rua del Carnaval de Calonge augmentarà a 60 colles participants, respecte a les 52 de l'any passat. La gran rua de carrosses i comparses, que tindrà lloc aquest diumenge, 10 de març, sortirà del pàrquing del Mas Barceló a les 16 h, amb arribada a la plaça de la Concòrdia per l'Avinguda Sant Jordi. De la seixantena de colles participants, moltes d'aquestes locals, n'hi haurà de vingudes de La Bisbal d'Empordà, Platja d'Aro, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Palamós i Santa Cristina d'Aro, entre d'altres. 

Després del sopar i presentació del Rei i la Reina Carnestoltes, la visita d'aquests al centre geriàtric de Calonge, les rues escolars amb una participació de més de 700 infants i, en definitiva, tot un seguit d'activitats gratuïtes com ara una festa musical, una xocolatada infantil, o una botifarrada, la rua de diumenge serà el penúltim acte del Carnaval de Calonge i Sant Antoni. La festa que posarà el punt final dimarts, 12 de març, serà la sardinada popular, també gratuïta, i el ja tradicional, enterrament de la sardina als jardins del castell.
25/02/2019

Calonge i Sant Antoni, a 25 de febrer de 2019.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat aquest matí el pla per generar habitatge assequible al municipi. Aquest document, en el que s’ha treballat des de la regidoria d’habitatge durant els darrers mesos, fa un anàlisi de les necessitats d’habitatge assequible al municipi, i estableix quins han de ser els principals instruments per donar suport, especialment a la població jove, perquè puguin accedir a un habitatge. El Pla assenyala que a Calonge i Sant Antoni hi ha entre 226 i 261 joves amb necessitat de suport per accedir a un habitatge, dels quals 124 es troben a l’atur i entre 102 i 137 tenen ocupacions que no els permeten pagar un habitatge a preu de mercat.

Actualment Calonge i Sant Antoni disposa de 70 habitatges destinats a polítiques socials, a la vegada que també es dona suport a 62 famílies pel pagament del lloguer. El Pla avança en els instruments necessaris per augmentar la dotació de pisos assequibles i estableix diferents instruments: la captació d’habitatge privat que es destini a lloguer assequible, mobilitzant habitatge cap a la borsa de lloguer i donant suport a la rehabilitació del nucli històric de Calonge; l’adquisició d’habitatges per destinar-lo a habitatge assequible, amb l’adquisició de l’usdefruit o bé l’adquisició d’edificis inacabats i vandalitzats; la generació de nou habitatge assequible, amb la promoció de noves edificacions i el desenvolupament de nous planejaments o àmbits de gestió. L’objectiu de l’Ajuntament és arribar a disposar de 250 pisos de lloguer assequible per joves en 5 anys, un objectiu que en un horitzó a llarg termini vol arribar als 625 pisos en 15 anys.

En l’eix de la captació d’habitatge privat amb destí a lloguer assequible, el pla d’habitatge estableix dues línies: la mobilització de vivendes cap a la borsa de lloguer i el suport a la rehabilitació del nucli històric de Calonge i Sant Antoni per generar habitatge assequible. En el primer cas proposa incorporar nous incentius al programa de la borsa de lloguer que gestiona l’Oficina d’Habitatge Municipal, incentius adreçats als propietaris com ara la subvenció del 50% de l’IBI, establir un ajut municipal a la rehabilitació d’entre 5.000€ i 6.000€ o el pagament de deutes a la propietat en el cas de situacions de llançament, entre d’altres, i també proposa incentius per les persones llogateres, com l’ajut a l’emancipació o la cobertura del deute de lloguer en situacions de llançament.

Pel que fa al suport a la rehabilitació d’habitatges dels nuclis de Calonge i Sant Antoni, el pla d’habitatge proposa establir mecanismes que permetin reformar edificis buits del nucli històric en mal estat que fan difícil la rehabilitació per part de la propietat i la venda. Una vegada rehabilitats se’n preveu la divisió horitzontal per vendre una part a preu de mercat i destinar part al lloguer assequible.

En l’eix de l’adquisició d’habitatge amb destí a lloguer assequible, el pla proposa dues actuacions:  l’adquisició de l’usdefruit amb destí a lloguer i el suport a l’adquisició d’habitatges inacabats i vandalitzats. En el primer cas, l’objectiu seria l’adquisició per part de l’Ajuntament de l’usdefruit o cessió a 25 o 50 anys d’edificis privats per destinar-los a lloguer assequible. Aquest model permetria la rehabilitació d’edificis i el propietari percebria una renda mensual segons el preu acordat.

Pel que fa al suport a l’adquisició d’habitatges inacabats i vandalitzats, el pla proposa que l’Ajuntament doni suport a l’adquisció d’habitatges amb destí a habitatge cooperatiu en cessió d’ús, tal i com estableix el model iniciat amb la cooperativa Sostre Cívic, que ha de permetre adquirir, reformar i posar a disposició dels joves un total de 14 habitatges en règim de cooperativa amb cessió d’ús al carrer de la Sala de Calonge.

Finalment, en l’eix de la generació de nou habitatge assequible, el pla proposa que l’Ajuntament ofereixi suport a una promotora privada per al desenvolupament de la promoció d’habitatges assequibles de lloguer a 25 anys. Aquest suport es traduiria tant en l’obtenció del terreny, com en altres ajuts per fer viable la promoció. La gestió posterior dels lloguer la portaria a terme una entitat del tercer sector.

El pla per generar habitatge assequible a Calonge i Sant Antoni s’ha presentat aquest matí en roda de premsa, amb la participació de l’alcalde, Jordi Soler, i el regidor d’habitatge, Arturo Prades. 

22/02/2019

Calonge i Sant Antoni, 22 de febrer de 2019.- Des de l'Espai Jove de Calonge i Sant Antoni s'ha engegat una campanya preventiva orientada a informar i conscienciar al jovent, entorn els perills que comporta el consum d'alcohol i drogues, alhora que transmet un missatge clar: la celebració d'una festa popular no pot servir, en cap cas, com excusa per a comportaments incívics i irrespectuosos. La iniciativa, que rep el nom de "Per Carnaval, no tot s'hi val", és una campanya de prevenció molt global, ja que reuneix diferents problemàtiques i situacions de risc que se solen donar en ambients festius, com el consum de substàncies, la violència, o els comentaris i accions sexistes, racistes i homòfobs.

Per tal que el missatge arribi a influir positivament en els i les joves del municipi, s'ha creat un díptic amb una doble imatge del Carnaval. La il•lustració, a càrrec de Pau Sureda, representa les dues maneres de viure el Carnaval; des d'una via divertida, festiva i amb respecte; i una altra plena de comportaments d'alt risc, violència, abusos i actes incívics. Aquest díptic, del qual se'n repartiran més de 1.000 exemplars arreu del municipi, especialment entre les colles de Carnaval i els/les joves de l'Institut, també recull una llista de recomanacions i consells per tal de gaudir, correctament, del Carnaval.

A banda dels díptics, i amb l'objectiu de reforçar els continguts preventius d'aquesta campanya, també s'oferirà als i les joves unes polseres amb el lema "Per Carnaval, no tot s'hi val", per a què el missatge es continuï visibilitzant durant aquesta festivitat. Des de l'Espai Jove, faciliten aquesta eina al jovent per tal que desenvolupin un sentiment de responsabilitat i de pertinença cap a un objectiu comú:  un Carnaval on tothom s'ho pugui passar bé, perquè a Calonge i Sant Antoni, per Carnaval, no tot s'hi val.

Programa del Carnaval de Calonge i Sant Antoni 2019, del 23 de febrer al 12 de març 

Demà, dissabte 23 de febrer, comença el Carnaval al municipi amb el sopar i presentació, a la Sala Fontova, de la Reina i el Rei Carnestoltes de Calonge i Sant Antoni. El dijous, 28 de febrer, tant Calonge com Sant Antoni dediquen part de la seva programació als infants amb les rues escolars de disfresses i una festa musical i xocolatada infantil a la Sala Fontova. Enguany, les grans rues de comparses i carrosses tindran lloc diumenge, 3 de març, a Sant Antoni, i diumenge, 10 de març, a Calonge. El Carnaval finalitzarà dimarts, 12 de març, amb el tradicional enterrament de la sardina i una sardinada popular gratuïta, als jardins del Castell. 

11/02/2019

Calonge i Sant Antoni, 10 de febrer de 2019.- El 18 de gener del 2018, just el dia del centenari del naixement del músic i compositor calongí, Ricard Viladesau, van començar tot un seguit d’activitats per recordar la seva figura. Ahir a la nit, amb el concert de cloenda “Tot Viladesau” a l’Auditori de Girona, es va posar punt final a 12 mesos intensos que han ajudat a conèixer millor les qualitats musicals d’un dels compositors i intèrprets més identificats amb Catalunya i la seva cultura popular, qualificat per Pau Casals, com el “Príncep de la Tenora”.

Un Auditori de Girona ple de gom a gom, va recordar ahir a la nit al mestre Viladesau. Les més de 1.200 persones assistents van fer-ho de la millor manera que es pot homenatjar a un compositor, escoltant la seva música. A través de l’espectacle “Tot Viladesau: Sardanes, Havaneres i Boleros”, es va mostrar la versatilitat de tota la música de Ricard Viladesau. El concert va ser un viatge per algunes facetes reconegudes del músic, com ara les sardanes i les havaneres, però també per alguns estils més desconeguts com és el cas dels boleros. 

L’espectacle, de quasi dues hores de duració, va mantenir un ritme lleuger gràcies a diversos moments audiovisuals que van servir com a transició entre els diferents grups participants. En les projeccions, amb música i imatges de Ricard Viladesau, i que comptaven amb la narració del director artístic del concert, Francesc Sánchez Carcassés, es va anar desgranant la vida i obra del “Príncep de la Tenora”, així com la relació que va mantenir amb els diversos estils musicals i músics presents a l’auditori. 

El repertori va engegar amb la interpretació de la formació de cobla gironina, La Principal de La Bisbal, tocant algunes de les sardanes més conegudes de Ricard Viladesau: la primera que va compondre amb només 14 anys, Records de Torre Valentina; Cors Gironins, una composició on varen destacar els solistes de tenora i fiscorn; L’empordanet, dedicada a l’escriptor Josep Pla; Alt Empordà, considerada una de les peces de més qualitat; Llibertat, amb una actuació brillant dels tenoristes Ferran Miàs i Jordi Carreras; i la sardana dedicada als balladors calongins, Esperit calongí. El recorregut musical per la important tasca com a compositor de música popular de Ricard Viladesau, va continuar a través del grup d’havaneres Port bo, qui varen interpretar Mar bonança, Ulls verds i Rosa dels vents. Seguint en l’estil de la música de taverna, el grup Peix fregit va fer-se càrrec de les cançons marineres: Mar, deixa’m un cant, Gavina bonica i Pels camins que té la mar, ambdues últimes amb l’acompanyament del tenora Jordi Molina, un dels primers deixebles que va tenir Viladesau.

Tenint en compte que Calonge és terra de músics, la part final de l’espectacle va comptar amb l’actuació dels músics calongins d’aquest segle XXI, l’Orquestra Di-versiones. Els ídols de les festes majors, vestits amb calces curtes com és costum, però això si, amb camisa negra i corbata de llacet vermella per l’ocasió, van ocupar-se dels boleros de Ricard Viladesau. Di-versiones va fer la seva peculiar versió dels dos ballables més coneguts del mestre, El mar y tú i Enamorado del mar, fent partícip al públic de la transformació d’un bolero romàntic en una versió estripada de festa major. Per interpretar El mar y tú, Di-versiones va comptar amb la col•laboració del que va ser el seu referent en les festes majors de poble, quan ells encara eren ben petits, el vocalista del conjunt Setson, Blas. 

“Tot Viladesau: Sardanes, Havaneres i Boleros”, va esdevenir una jornada històrica que va posar punt final al centenari de Ricard Viladesau amb tot el públic dempeus, entonant la sardana Girona m’enamora, interpretada, conjuntament, per tots els grups i músics allà presents. Un fi de festa, que no podia acabar d’una altra manera, ni en un altre lloc, que amb la sardana que el mestre Viladesau li va dedicar l’any 1989 a Girona i que ha esdevingut  el veritable himne popular de la ciutat.

| © 2019 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas