Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
01/08/2017

Calonge – Sant Antoni, 1 d’agost de 2017.- Les dades del nombre d’aturats continuen la tendència a la baixa al municipi de Calonge – Sant Antoni, consolidant-se en nivells de l’any 2008. La última xifra, la del mes de juny d’enguany, situat l’atur en nombres absoluts en 445 persones, la xifra més baixa des del mateix mes de l’any 2008. En relació amb la població activa, aquesta dada suposa trencar la barrera del 10% d’atur registral, i és també la confirmació d’una tendència que es consolida. Així, el juny del 2014 l’atur registral va ser del 17%, el 2015 va baixar al 14%, l’any passat va disminuir fins al 13% i enguany es situa en el 10%.

De les 445 persones que estan en atur a Calonge – Sant Antoni, el gruix més important correspon a persones majors de 45 anys de les quals a data de juny 267 estan a l’atur, el que representa una davallada del 18% respecte a l’any anterior. El col•lectiu de 35 a 45 anys a l’atur està format per 96 persones, el que representa un 25% menys que l’any passat, i entre els menors de 35 anys el percentatge d’atur s’ha reduït un 18% en comparació amb l’any 2016. 

Des de l’Oficina Calonge – Sant Antoni Activa de l’Ajuntament de Calonge es valora molt positivament aquestes dades, i s’atribueix aquesta evolució positiva a la millora de les xifres econòmiques, la millora en la gestió i ocupació del Parc d’Activitats Econòmiques, l’increment de centres de treball i l’impuls de més de 15 dispositius d’ocupació engegats des d’aquesta oficina durant els darrers dos anys.

25/07/2017

Calonge-Sant Antoni, 25 de juliol de 2017.- L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni està aprofundint en la promoció dels municipi a través de les xarxes socials. Amb aquesta finalitat es va engegar la campanya “Una setmana de vacances a Calonge – Sant Antoni”, promoguda a través de Facebook, i que ha arribat als 10.000 participants. Aquesta promoció consistia en un sorteig per passar una setmana de vacances a Calonge – Sant Antoni per descobrir els principals atractius d’aquesta destinació. Durant una setmana, la família guanyadora va poder fer activitats com la sortida guiada per conèixer el litoral des del camí de ronda, una excursió a cavall entre les vinyes i la visita a diversos cellers del municipi, entre d’altres. El premi va ser atorgat per sorteig a la família Casadevall Vilar, que va poder gaudir d’una setmana de vacances amb els seus fills dels dia 26 de juny al 2 de juliol. 

La campanya a través de Facebook ha assolit xifres molt destacades, de manera que els anuncis per promocionar aquesta campanya han tingut un abast de 260.082 persones, i han generat un transit de 26.197 visites cap a la pàgina on les persones interessades es podien inscriure per participar. La campanya també ha obtingut un total de 2.859 reaccions, 386 comentaris i ha fet creixer en 742 el número de fans de la pàgina de Facebook de turisme del municipi. Aquesta iniciativa aprofundeix en l’estratègia de promoció online que impulsa l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni i que té com a objectius principals promoure aquesta destinació turística i arribar a un públic que cada cop més utilitza les xarxes socials per buscar la seva destinació.

24/07/2017

Calonge-Sant Antoni, 24 de juliol de 2017.- Amb el nom de La platja a l’abast de tothom l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni obre un any més el servei de bany adaptat a la platja de Torre Valentina. Es tracta d’un servei d’assistència al bany integral, amb monitors especialitzats i amb tots els serveis necessaris per facilitar que persones amb qualsevol tipus de discapacitat, i persones amb mobilitat reduïda puguin banyar-se amb comoditat. La platja a l’abast de tothom s’adreça a particulars i també ofereix el servei a grups, disposa d’una caseta amb canviadors i lavabos adaptats, grua per traslladar els banyistes de la cadira de rodes a la cadira amfíbia, així com una zona d’ombra amb una pèrgola, i de 8 cadires amfíbies.

L’estiu passat gairebé 1.400 persones van utilitzar aquest servei, el que va suposar un increment notable respecte als anys anteriors. El volum d’usuaris d’aquest servei ha anat creixent any rere any, fent un salt quantitatiu important en els darrers 3 anys. Així, si l’any 2014 aquest servei el van utilitzar 549 persones, el 2015 el nombre d’usuaris es va gairebé duplicar, arribant als 1.059, mentre que l’estiu passat va arribar als 1397, un increment d’un 32% respecte a l’any anterior.

Aquesta temporada el servei de bany adaptat va entrar en funcionament el dia 17 de juny i estarà obert cada dia de 10.30 h a 18.30 h fins al 17 de setembre. La platja a l’abast de tothom va ser un projecte pioner l’any 2004, i també fou escollit per representar Catalunya, conjuntament amb les Vies Verdes, a la sisena edició dels Premis Europeus d’Excel•lència Turística (Premis EDEN) l’any 2013, quedant finalista en aquella convocatòria.

20/07/2017

L’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni s’ha adherit a la borsa de treball de la Diputació de Girona en el marc d’una prova pilot encaminada a millorar la gestió del personal de les biblioteques quan es tracta de substitucions. L’objectiu d’aquesta borsa és poder resoldre amb agilitat la substitució temporal de personal de les biblioteques en cas d’absència sobrevinguda i imprevista. L’adhesió a aquesta borsa permetrà suplir amb més rapidesa aquestes baixes de forma temporal, i mantenir d’aquesta manera la qualitat del servei de les biblioteques del municipi.

Aquesta iniciativa és una prova pilot impulsada per l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, després de detectar problemes de gestió del personal de les biblioteques - bibliotecaris i tècnics auxiliars- quan es tracta de substitucions. L’adhesió a la borsa no pot tenir caràcter retroactiu, de manera que no podrà afectar els contractes temporals o nomenaments interins que ja estiguin en vigor.

El municipi de Calonge – Sant Antoni disposa de dues biblioteques, La Cooperativa de Sant Antoni i la Biblioteca Pere Caner de Calonge.

 

16/07/2017

Calonge – Sant Antoni, 16 de juliol de 2017.- Èxit de públic les dues nits de concerts de la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni. L’aforament de l’espigó del mig de la platja de Sant Antoni va quedar petit la nit del divendres i la del dissabte, així com la placeta i el passeig de Sant Antoni, que es van omplir per viure dues nits d’havaneres i boleros de qualitat. Enguany la cantada va ampliar a dues nits els concerts amb les actuacions d’Arjau, Peix Fregit, Clara, Son de l’Havana, Neus Mar i Port Bo. El pati de butaques de la platja, amb més de mil cadires, va quedar ple les dues nits, i una multitud de persones van veure els concerts des de la placeta de l’espigó de l’Amistat i des del Passeig Josep Mundet, que van fer les funcions de grades pel públic.

L’aposta per ampliar a dues nits els concerts d’havaneres d’aquesta cantada ha tingut una molt bona acollida, i la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni es consolida clarament com un referent en el panorama musical de l’estiu, donant un pes important als boleros com a marca diferencial de la resta de cantades.  
 
La cantada, organitzada per l’Ajuntament de Calonge-Sant Antoni i sota la direcció i presentació del periodista Francesc Sànchez Carcassés arribava enguany a la tercera edició doblant el nombre de concerts, i apostant per dues nits consecutives d’havaneres i boleros.

15/07/2017

Avui dissabte 15 de juliol tindrà lloc la segona nit, amb l’actuació de Son de l’Havana, Neus Mar i Port Bo
 
Calonge – Sant Antoni, 15 de juliol de 2017.- L’aforament de l’espigó del mig de la platja de Sant Antoni va quedar petit ahir durant la primera nit de la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni. Més de 2.000 persones van assistir ahir divendres al primer dels dos concerts que ofereix aquesta cantada i que ahir va comptar amb l’actuació dels grups Arjau, Clara i Peix Fregit. Avui dissabte la cantada continuarà amb els grups Son de l’Havana, Neus Mar i Port Bo, i es preveu tornar a omplir l’aforament. D’aquesta manera la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni es consolida clarament com un referent en el panorama musical de l’estiu, i continua apostant per la qualitat de les actuacions i per marcar la diferència donant un pes important als boleros en el repertori musical. 
 
La cantada arriba enguany a la tercera edició doblant el nombre de concerts, i apostant per dues nits consecutives d’havaneres i boleros. L'escenari de la cantada està situat en mig dels bots de pesca de la platja, davant la Germandat Artur Mundet, on es situen més de mil cadires, a més les actuacions es poden seguir, també, des del passeig formant una mena d’amfiteatre davant la badia. La nit del dissabte, 15 de juliol, la cantada serà oferta en directe per la Xarxa de televisions Locals i el Canal 159 de Movistar i serà presentada pel periodista Francesc Sànchez Carcassés.

13/07/2017

Calonge-Sant Antoni, 13 de juliol de 2017.- Els Festivals de Música de Calonge {Interludi} celebren mig segle de vida, i ho fan amb 4 propostes que volen ser un repàs pels diferents estils de música que han estat els protagonistes principals al llarg de la seva història: la música clàssica, les sardanes, el jazz i el pop. Es tracta doncs d’un recorregut per les cinc dècades d’aquest festival, que va néixer l’any 1968 amb la música clàssica com a bandera, incorporant ben aviat les sardanes, i posteriorment el jazz. Ja en l’etapa més recent, i sota el nom d’{Interludi}, la música pop ha anat prenent protagonisme.

La programació l’obrirà la nit clàssica el dia 22 de juliol, amb l’actuació de l’Orquestra Camera Musicae amb 40 músics sobre l’escenari, i la pianista Alba Ventura i sota la direcció del mestre Antoni Ros Marbà. Aquest concert també es convertirà en un sentit homenatge als 80 anys de Ros Marbà i de la seva relació amb el municipi de Calonge, que va començar fa 50 anys.

El jazz ha estat un dels estils més programats durant les darreres dècades dels Festivals de Música, i en aquesta edició també tindrà el seu espai. Els protagonistes seran Jordi Rossy i Mike Kanan Quartet, una formació de prestigi internacional que actuarà el dia 6 d’agost.

Les sardanes tindran la seva nit amb La Principal de la Bisbal, la cobla que al llarg de la història dels Festivals sempre ha tingut un lloc protagonista i que per aquest concert ha triat un repertori especial amb dues parts molt diferenciades: una primera part de sardanes vinculades a Calonge -sardanes composades per músics calongins o dedicades a Calonge- i una segona part amb clàssics de la sardana. La Principal també estrenarà aquesta nit dues sardanes composades per l’ocasió: Calonge 50 anys, d’Antoni Ros Marbà, i Calonge vestida de notes, de Josep Cassú.

En les darreres edicions, i sota la marca {Interludi}, el festival s’ha caracteritzat per donar a la música pop un protagonisme especial. La nit pop, el 12 d’agost, comptarà amb tres bandes referents dins el panorama del pop català. La nova revelació del pop català Pavvla, la barreja de cançó tradicional i folk-rock d’El Petit de Cal Eril, i una de les bandes capdavanteres en l’escena pop indie actual i amb nou disc aquest any 2017, Mishima, que seran els encarregats de tancar la 7à edició d’{Interludi} i la 50à edició dels Festivals de Música de Calonge.

07/07/2017

Calonge, 7 de juliol de 2017.- La plaça Major de Calonge ha quedat petita avui divendres a la nit per escoltar el pregó de la festa major, en Peyu. Aquest humorista ha fet un repàs per diversos temes polèmics del municipi de Calonge, com ara la rivalitat entre Sant Antoni i Calonge. El pregó ha començat donant veu a diversos veïns de Calonge i Sant Antoni, a qui en Peyu havia trucat prèviament per demanar-los la seva opinió sobre el municipi. Peyu també ha repassat temes d’actualitat més general. El pregó ha acabat amb el txupinasso que, aprofitant que era 7 de juliol, s’ha llençat a la plaça Major, donant pas a una altra de les activitats de la festa, el primer ensierro d’animals cornuts.

 

La Festa Major de Calonge seguirà durant tot el cap de setmana i s’allargarà fins dilluns, amb activitats com els concerts a barraques, amb l’Orquestra Di-Versiones com a plat fort, la festa Holli i la inauguració de les exposicions d’art de Ramon Pujolboira i Alberto Gómez Ascaso entre d’altres.

 

06/07/2017

Calonge – Sant Antoni, 6 de juliol de 2017.- El castell de Calonge estrenarà el proper diumenge una doble exposició d’art que recollirà una mostra retrospectiva de dos artistes de renom: el pintor Ramon Pujolboira i l’escultor Alberto Gómez Ascaso. La inauguració d’aquesta doble mostra tindrà lloc diumenge, 9 de juliol a les 12.30 h. del migdia, la mostra estarà oberta fins al 27 d’agost a les tardes i l’entrada serà gratuïta. Per una banda la Sala Major del castell acollirà una mostra de quaranta quadres de Pujolboira, que mostren la seva evolució artística. L’artista d’Albons porta fins a Calonge una mostra de la seva obra que combina pintura acrílica, algunes de grans dimensions, amb treballs en aquarel•la. Per altra banda, l’aragonès Gómez Ascaso exposarà a la sala nova i portarà a Calonge 34 escultures que combinen peces de gran i petit format, i que van des de creacions de l’any 1999 fins a l’actualitat.

Ramon Pujolboira va néixer a Barcelona l’any 1949, si bé des dels anys 70 va decidir instal•lar-se a viure i treballar a Albons, un petit poble del Baix Empordà. Pujolboira va començar la seva carrera artística a finals dels anys 60, a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics Massana de Barcelona, època en què també fa el seu primer viatge a París, una estada en la que freqüentarà els tallers de l’American Center i de La Grande Ghaumière. Al mateix temps s’inscriu a l’École Superieure de Dessin et Peinture de la ville de Paris i també es fa copista del Louvre. Serà l’any 1969 quan Pujolboira fa la seva primera exposició individual. Fundador del Grup 69, juntament amb Ricard Ansón, Daniel Lleixà, Josep Ministral, i Lluís Roura, aquest artista ha exposat a Catalunya i també ha exposat a diversos països d’Europa, especialment a França, Suïssa i Bèlgica. En la seva obra té una presència destacada el Mediterrani, un dels eixos de les seves creacions. Pujolboira s’expressa amb acrílics, però també amb gravats, escultura o murals, com el que actualment està desenvolupant a l’església d’Albons.

Alberto Gómez Ascaso va néixer a Saragossa l’any 1963 i l’avala una experiència de més de 30 anys de dedicació professional a l’escultura tant a l’Estat espanyol com a fora. Durant la seva trajectòria ha desenvolupat una intensa i notable obra en l’àmbit de l’escultura figurativa. Les escultures de Gómez Ascaso destaquen per la seva esveltesa i estilització, per la recerca d’un llenguatge formal propi a través de figures femenines de proporcions allargades. Al llarg de la seva carrera ha instal•lat més de vint monuments públics, entre els quals hi ha La Noia de l’Empordà, l’escultura que des de l’any passat mira el mar de Sant Antoni de Calonge des del passeig. Destaca també entre les seves composicions el projecte Voluntad de suerte, un conjunt escultòric format per 15 escultures de gran tamany. Al llarg de la seva carrera ha exposat a Saragossa, Madrid i diverses ciutats de l’Estat espanyol, així com també a països com França i Bèlgica.

06/07/2017

Calonge, 5 de juliol de 2017.- Ahir dimarts van començar les activitats de l’Espai Nadó de Sant Antoni de Calonge, que obre les seves portes per quart any a l’espigó del mig. Aquest servei adreçat a famílies amb nadons es consolida com un referent a les platges de la Costa Brava, i per enguany programa novetats com les classes de ioga amb nadons, que s’afegeix a la programació de classes de gimnàstica hipopressiva de recuperació post part i a les xerrades amb professionals del món dels nadons.

Durant els mesos de juliol i agost l’Espai Nadó estarà obert de les 10.00 h a les 20 h. i ofereix des d’una una caseta amb canviadors fins a zona de lactància, passant per microones per escalfar biberons, neveres individuals i aparca cotxets. Les activitats d’aquest espai es concentraran els dimarts i dijous de 18 a 20 h, quan s’oferiran xerrades per a mares i pares i exercicis de gimnàstica hipopressiva post part, a més de ioga amb nadons. Les xerrades, organitzades amb la participació de professionals de pediatria de l'Hospital de Palamós, abordaran temes com el son dels nadons, l’alletament i alimentació i primers auxilis, entre d’altres.

L’Espai Nadó de la platja de Sant Antoni va néixer com un projecte innovador que amplia l’oferta de serveis i activitats per les famílies. Situat a l’espigó del mig, a l’ombra de les palmeres, aquest és el quart estiu que obre les seves portes aquest servei adreçat específicament a les mares i pares amb nadons. L’Espai Nadó neix amb la intenció de ser un referent per aquestes famílies quan van a la platja, perquè s’hi puguin sentir còmodes, tinguin a prop tots els serveis necessaris i puguin aprendre més sobre els seus nadons.

| © 2017 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas