Buscador

Ajuntament de Calonge

Portal web municipal

Notícies

Inici

>>

Notícies

Cercador de notícies
14/01/2019

Dels set projectes finalistes, inclosos dins dels Pressupostos Participatius 2019, l’asfaltatge dels carrers del municipi n’ha sigut el guanyador amb un 22,27% dels vots i una imminent inversió de 75.000 €. A causa del resultat tan ajustat entre el projecte guanyador i el segon, l’equip de govern també ha decidit tirar endavant, amb una inversió econòmica a part,  les obres d’arranjament de l’avinguda dels Països Catalans. 

Calonge i Sant Antoni, 14 de gener de 2019.- La ciutadania de Calonge i Sant Antoni ha decidit que els 75.000 € del pressupost municipal d’inversions per al 2019 sigui destinat a l’asfaltatge dels carrers del municipi. Els Pressupostos Participatius d’enguany, que celebren ja la tercera convocatòria, han comptat amb un total de 1.316 participacions durant les seves tres fases: 106 presentacions de propostes, 607 votacions en la primera volta on es van decidir els 7 projectes finalistes i 603 interaccions en la fase final per triar-ne el guanyador. D’aquesta última xifra, el 22,27% dels vots vàlids emesos han decidit que l’Ajuntament destini un import de fins a 75.000 € a l’asfaltatge dels carrers. 

El projecte guanyador d’asfaltatge dels carrers ha estat seguit molt de prop pel projecte d’obres d’arranjament de l’avinguda dels Països Catalans, amb el 20,12% dels vots vàlids emesos. Tenint en compte que només 11 vots separaven el projecte guanyador de situat en segona posició, l’equip de govern també ha decidit tirar endavant les obres de l’avinguda dels Països Catalans, coneguda popularment com Ctra. Del Cementiri, amb l’objectiu de fer-ne un arranjament per tal de donar més seguretat als vianants. Cal dir que aquesta segona inversió, serà totalment a banda dels 75.000 € destinats als Pressupostos Participatius 2019. 

Ja amb més distancia, el projecte de millora dels parcs infantils ha quedat en tercer lloc amb un 13,48% dels vots, en quart lloc s’hi troba el projecte de creació i millora de parcs de lleure per a gossos (12,70%), en cinquè lloc el de creació d’un espai d’horts urbans per a l’autoconsum i promoció de l’agricultura ecològica (12,30%), en sisè lloc el projecte d’ampliació i millora del carril bici (9,96%), i en setè i últim lloc, amb tan sols un 9,18% dels vots, hi ha el de creació i millora dels parcs esportius i de salut per poder fer exercici a l’aire lliure. 

Els Pressupostos Participatius es consoliden enguany en la seva tercera convocatòria 

La primera volta dels Pressupostos Participatius, que va servir per triar els 7 projectes finalistes, va registrar un notable increment de participació respecte a l’any passat. Més de 600 persones van votar durant la primera volta, el que significa que es va triplicar la participació ciutadana respecte a l’any anterior. Cal remarcar que en la primera volta, les propostes ja eren fruit d’un procés participatiu previ, de manera que van ser els mateixos veïns i veïnes qui varen proposar els projectes que entraven a votació. 

Tenint en compte que a la primera volta varen participar-hi, exactament, 607 persones, i que a la segona volta de votació final s’ha registrat un total de 603 participacions, es pot afirmar que existeix una continuïtat i un seguiment pel que fa a ambdues voltes. Aquest seguiment continu, per part de la ciutadania i al llarg de tot aquest procés, ha generat que els Pressupostos Participatius s'hagin, sens dubte, consolidat com a principal canal de participació ciutadana al municipi.

20/12/2018

Calonge i Sant Antoni, 20 de desembre de 2018.- El Ple de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni té previst aprovar avui dijous el pressupost per l’any 2019 que presenta un escenari amb un important esforç en el capítol d’inversions, que es situaran per l’any vinent en 1.695.000€. El pressupost total pel 2019 puja a 21.000.000€, un import que se situa un 0,72% per sobre respecte al pressupost 2018 i que suposa un increment total de 150.000€. La principal línia mestre d’aquest nou pressupost té per objectiu mantenir la qualitat i el nivell dels serveis, a l’hora que manté un alt nivell d’inversions. Una altra de les dades rellevants del pressupost 2019 és que continua amb la tendència de reducció de l’endeutament, preveient un nou mínim històric. Així, la previsió de tancament de 2018 situarà l’endeutament en un 18,88%, una xifra que durant l’any vinent s’arribarà a reduir fins al 14,58% si es tenen en compte els ingressos corrents del 2019. L’import total del deute se situarà en 3.024.042,62 euros.  

Esforç inversor

El capítol 6 del pressupost aprovat que debatrà avui el Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni preveu una inversió d’1.695.000 €, un import que marca un clar esforç que es desglossa en dues parts: les inversions de reposició, a les quals es destinen 270.000€ i les noves inversions, que disposaran d’1.425.000 €.

En l'apartat de les noves inversions destaca amb un pes especial el  projecte de finalització de les obres d’ampliació de la seu de la Policia Local, així com la creació d’una sala polivalent i d’un centre de control Smart City en el mateix edifici. Aquest projecte, iniciat enguany, es completarà amb una inversió de 275.000 € que permetran disposar d’aquest nou equipament de 434 metres quadrats distribuïts en dues plantes i connectat a través d’una passera amb l’actual edifici de la Policia Local. 

L’any vinent també es preveu la inversió de 150.000€ en habitatge social, a través d’un acord amb la Cooperativa Sostre Cívic que permetrà la creació de 14 vivendes per a joves en règim de cooperativa en cessió d’ús. Aquest projecte permetrà implantar aquest nou sistema d’accés assequible a la vivenda, en un edifici situat a la cantonada dels carrers Camp d’en Coll amb carrer de la Sala. Aquesta aportació de 150.000€ pel 2019 es suma a la que ja ha fet l’Ajuntament enguany pel mateix import, i permetrà a la corporació el dret d’us de dos dels habitatges. 

Les inversions del 2019 també planifiquen un esforç remarcable en la millora de la via pública, projectes als quals es destinaran 375.000€ que preveuen actuacions diverses així com l’adquisició d’equipament per la Unitat d’Espai Públic. Entre les noves inversions també destaca l’amplicació del Viver d’Empreses Alta Mar. Aquest projecte preveu la creació de nous despatxos per potenciar la creació i creixement d’empreses al Palau Firal i s’hi destinaran 100.000€. En el marc de l’estratègia Smart City que impulsa l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també es preveu una inversió de 120.000€ en l’adquisició d’equipament informàtic de comunicacions i gestió. Les actuacions en edificis escolars, edificis municipals, l’adquisició de patrimoni, els projectes d’obres, l’adeququació de l’entorn de la caldera de biomassa i la seva connexió amb el camp de futbol de Calonge, les actuacions en el patrimoni cultural, l’equipament de les platges i el projecte de Pressupostos Participatius completen l’apartat de noves inversions. 

En l’apartat d’inversions de reposició, destaca el pressupost destinat a la reposició de la xarxa de clavegueram (100.000€) i a la xarxa d’aigua (100.000€). La resta d’inversions de reposició seran per esports, policia local, equipaments de serveis municipals i equipament informàtic i de comunicacions. 

Participació ciutadana

En el marc d'implicar la ciutadania en les decisions de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el pressupost 2019 també es vincula aquest any, per tercer cop, a un procés de participació ciutadana en el marc del qual la ciutadania pot triar entre 7 projectes. El procés participatiu per decidir el destí de fins a 75.000€ del pressupost d'inversions es va iniciar el dia 10 de desembre i les votacions es poden fer online a participa.calonge.cat fins al dia 24 d’aquest mes. 

Mas Pere

En relació a les obres que es portaran a terme a la urbanització Mas Pere, en aquests moments s’està completant la tramitació administrativa de l’expedient de reparcel•lació aprovat definitivament. Es tracta d’una qüestió tècnica que fa que l’import d’ingressos i despeses de Mas Pere no s’incorpori inicialment als pressupostos 2019, tot i que es manté el calendari d’iniciar les obres l’any vinent. En aquest sentit, un cop completat aquest procés administratiu es preveu que durant el primer trimestre de 2019, s’incorporin al pressupost de 2019  les previsions d’ingressos i de despeses que permetran iniciar l’expedient de contractació d’aquestes obres.

18/12/2018

Calonge i Sant Antoni, 17 de desembre de 2018.- La Subhasta d’Art Solidària per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich va aconseguir recaptar 9.000€. Aquest acte va tenir lloc dissabte al vespre al castell de Calonge, i es van posar a subhasta una setantena d’obres, de les quals se’n van adjudicar una seixantena. El mateix dissabte es va aconseguir recaptar 7.500€ durant la subhasta, i ahir diumenge es van posar a la venta al preu de sortida les obres que havien quedat desertes, incrementant en 1.500 € més la recaptació. Ara aquests diners es destinaran íntegrament a la investigació que encapçala el doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i que actualment s'està portant a terme per desenvolupar un medicament per tractar l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que pateix una veïna de Calonge. 

La Subhasta d'Art Solidària és una activitat organitzada per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col•laboració del marxant d'art Juanjo Gallardo i Stop - FA i enguany arribava a la quarta edició. En total, entre les quatre edicions s’han aconseguit recaptar 29.625€, als quals s’hi ha de sumar la recaptació que s’ha obtingut des dels 2014 fins ara en diferents actes solidaris, que fa augmentar la xifra recaptada fins als 47.171€.

Una malaltia poc freqüent

L’Atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la mèdul•la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys.  L’Atàxia de Friedreich no té cura i l’Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Badalona, la Universitat Autònoma i pacients i associacions de tot l'Estat espanyol han apostat pel micromecenatge per poder finançar la investigació per curar aquesta malaltia. Actualment la fase d’investigació està molt avançada, però encara cal finançament per desenvolupar el medicament que permeti tractar aquesta malaltia. 

El projecte d’investigació contra l’atàxia està liderat pel doctor Antoni Matilla Dueñas, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de Germans Trias i Pujol. L’objectiu és generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal. Per això el projecte compta amb la participació de la UAB, liderat pel doctor Miguel Chillón, investigador ICREA del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat i del CBATEG, que s’encarregarà de la fabricació d’aquests virus. La investigació s’iniciarà amb ratolins i es preveu que, abans de 5 anys, es facin els assajos clínics en humans. Aquest tractament es preveu que comporti una important millora de la qualitat de vida en les persones que tenen la malaltia avançada, i que eviti el desenvolupament de la patologia en aquelles altres persones a les quals s’acabi de diagnosticar.

Aquesta malaltia té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d’origen europeu, i en canvi no afecta els ciutadans d’origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l’Estat unes 3.000.

12/12/2018
Calonge i Sant Antoni, 12 de desembre de 2018.- Calonge, municipi natal del músic i compositor, Ricard Viladesau, comptarà amb una cloenda de l’anomenat: Any Viladesau. El divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16 de desembre, Calonge acollirà els tres últims actes commemoratius d’aquest any dedicat al príncep de la tenora. El programa de cloenda arrenca amb la taula rodona, “Els alumnes parlen de Viladesau”, que tindrà lloc divendres 14 de desembre, a les 19 hores, a la Biblioteca Pere Caner de Calonge. El debat, moderat per en Francesc Sánchez Carcassés, comptarà amb la presència i participació dels tres alumnes més destacats de Ricard Viladesau: Josep Gispert, extenora de La Principal de la Bisbal i de la Cobla Montgrins; Jordi Molina, extenora també  dels Montgrins i de l’Orquestra Internacional Maravella; i Josep Farràs, actual tenora i capdavanter de la cobla Selvatana.
 
El cap de setmana de cloenda continuarà el dissabte 15 de desembre, a les 18 hores, amb l’espectacle infantil Tututs!, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove i l’actor David Planas, qui volen apropar els instruments de la cobla als més petits i petites de la casa amb grans dosis d’humor i música infantil, jazz i rock. Per concloure, el diumenge 16 de desembre, a les 12 hores, l’Any Viladesau posarà el seu punt final a Calonge amb una de les cites més entranyables de les festes nadalenques: el Concert de Nadal de La Principal de la Bisbal. 
 
La cloenda de l’Any Viladesau a Girona el 2019 amb La Principal de la Bisbal, Peix Fregit, Port Bo , Di-Versiones i Blas
 Després del tancament al municipi natal de Viladesau, Girona també acollirà un concert d’homenatge al músic i compositor calongí. “Tot Viladesau: sardanes, havaneres i boleros”, és el nom del Concert de Cloenda de l’Any Viladesau que tindrà lloc a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, el dissabte 9 de febrer a les 20.30 hores. Com a tancament dels actes de commemoració del centenari del naixement de Ricard Viladesau, aquest concert de cloenda proposa un recorregut musical a través de la seva destacada tasca com a compositor de música popular i virtuós instrumentista de tenora. El programa, que estarà compost per sardanes, havaneres i boleros, l’interpretarà la formació de cobla gironina, La Principal de la Bisbal; la formació musical que indiscutiblement interpreta i té més repertori mariner  de Ricard Viladesau,  Peix Fregit; el grup d'havaneres amb més de 50 anys de trajectòria, Port bo; i l’esbojarrada banda  de festa, Di-Versiones, juntament amb el cantant melòdic de música de ball, Blas.
 
Tot un any de música i activitats culturals dedicades a la figura de Ricard Viladesau
Coincidint amb el centenari del seu naixement, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, en col•laboració amb la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, ha programat per aquest any un conjunt d’activitats per commemorar i difondre la figura i l’obra d’un dels personatges més importants del sardanisme modern. L’Any Viladesau ha organitzat més d’una vintena d’activitats culturals que giren al voltant del que fou definit per Pau Casals com a “Príncep de la Tenora”, virtuós d’aquest instrument i compositor destacat amb una producció sardanista que inclou més de 200 peces, algunes tan populars i destacades com Girona m’enamora, Esperit Calongí o Sa Roncadora. 

L’Any Viladesau ha ofert durant tot aquest any i fins al febrer del 2019 una programació que ha inclòs concerts i ballades de sardanes que tenia com a eix central les peces del compositor calongí, així com taules rodones i una exposició per aprofundir en la figura de Viladesau. Però Viladesau no va centrar-se únicament en el món de la sardana, de manera que dins de la programació també s’han inclòs activitats musicals per donar a conèixer la música de ball, boleros i havaneres del músic i compositor calongí. 

Ricard Viladesau Caner (1918 – 2005) va néixer a  Calonge el 18 de gener de l’any 1908. Fou una de les figures més importants del sardanisme modern, combinant unes aptituds excel•lents per a la interpretació de la tenora, una dilatada estada a la primeríssima La Principal de la Bisbal i una fecunda producció com a compositor. Considerat l’instrumentista més important de la història de la sardana, fou qualificat per Pau Casals com el “Príncep de la Tenora”. La producció sardanista de Viladesau amb més de 200 sardanes és prou coneguda i interpretada, amb composicions populars com Girona m’enamora, Esperit Calongí, El tutut de l'avi, Pic, repic i repicó, Oca amb naps, Sal i pebre, Calongina o Sal i pebre, entre d’altres, però també cal esmentar música de ball, boleros i havaneres molt populars com Enamorado del mar, El mar y tú, Gavina bonica o Ullets verds. A més va compondre cant coral i música de cobla com Danses Catalanes o el pasdoble Fragància. 

L’any 1991 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, i també fou reconegut amb la medalla al mèrit sardanista, i fou nomenat Fill Predilecte de Calonge. 

10/12/2018

Calonge, 10 de desembre de 2018.- Un any més, els comerciants de Calonge aposten, amb el suport de l’Ajuntament, per la iniciativa de transformar el centre del municipi en un parc nadalenc a l’aire lliure, orientat, especialment, als més petits i petites de la casa. Així doncs, el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, Calonge tornarà a brillar com a Vila de Nadal amb un projecte que busca dinamitzar el centre històric i el comerç local del municipi.

“Calonge Vila de Nadal”, distribueix les activitats amb cinc espais diferenciats

Enguany, el parc nadalenc a cel obert enlluernarà Calonge en cinc espais del centre de la vila. A l’escenari de la plaça Major se celebraran els principals reclams de l’època nadalenca, com ara l’arribada a la plaça del Cagatió Gegant, l’entrega de cartes al patge reial provinent d’Orient, una cantada de nadales amb un grup musical de fusió, o bé, una activitat que permetrà als infants amanyagar a xais. Un altre espai, el Parc Infantil Nadal de la plaça Concòrdia, comptarà amb una vintena de jocs gegants de fusta per a totes les edats i altres atraccions com tobogans, llits elàstics o toros mecànics. Al carrer de la Rutlla, ambientat màgicament amb carruatges de patges i cavalls, hi tindran lloc diferents tallers com el de l’elaboració de magdalenes nadalenques o el taller de bastons per fer cagar el tió.

La plaça de la Doma, a la qual s’instal•larà un rocòdrom per nens majors de 7 anys i un inflable del món marí, es complementa amb el cinquè espai situat al carrer d’Àngel Guimerà: el Mercat “Nadal Gurmet”. Dins d’aquest últim escenari, dedicat a famílies i adults, hi haurà tot de paradetes per tenir un Nadal molt golós, amb productes especials i productes tradicionals de la terra. Tot i que “Calonge Vila de Nadal” té una durada de dos dies i conclourà el diumenge 16 de desembre, en un municipi com Calonge, que converteix el seu centre històric en un parc infantil temàtic a cel obert durant tot un cap de setmana, no cessaran les activitats nadalenques a la vila. Per aquest motiu, els dies 23 i 26 de desembre i 1 de gener, tindrà lloc el conegut Pessebre Vivent al Castell de Calonge. 

La figura de Ricard Viladesau, present també a “Calonge Vila de Nadal”

Dues de les activitats de cloenda de l’Any Viladesau a Calonge, i en col•laboració amb la Marató de TV3, han estat incloses dins del “Calonge Vila de Nadal”. El dissabte, 15 de desembre, tindrà lloc l’espectacle infantil TUTUTS!, amb la Cobla Bisbal Jove i l’actor David Planas a la Sala Fontova. I per altra banda, el diumenge, 16 de desembre, La Principal de la Bisbal oferirà el Concert de Nadal. Tot i que ambdues activitats són gratuïtes, les places seran limitades pel que s’haurà de recollir les entrades a l’Oficina de Cultura de Calonge. 

04/12/2018

Calonge i Sant Antoni, 4 de desembre.- El dia 10 de desembre començarà la fase final de votació per triar el projecte guanyador dels pressupostos participatius 2019 de Calonge i Sant Antoni. Durant el període de votació, que s’allargarà durant dues setmanes fins al 23 de desembre, la ciutadania podrà escollir un dels set projectes finalistes que serà el que l’Ajuntament executarà durant l’any vinent. Aquesta votació permetrà escollir un projecte dels 7 que han arribat fins a la fase final, i que proposen la millora d’asfaltatge dels carrers del municipi, l’ampliació i millora del carril bici, la millora dels parcs infantils, les obres d’arranjament de l’Avinguda dels Països Catalans per donar més seguretat als vianants, la creació i millora dels parcs d’esports i de salut a l’aire lliure, la creació d’un espai d’horts urbans o la creació de parcs de lleure per gossos. Aquestes set propostes són les que va escollir la ciutadania en la primera ronda de votació i d’entre els quals sortirà el projecte guanyador. 

 

Aquest és el tercer any que la Regidoria de Participació Ciutadana impulsa els pressupostos participatius en el marc del pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. 

 

Èxit de participació

La primera volta dels pressupostos participatius, que ha servit per triar els 7 projectes finalistes, va registrar un notable increment de participació respecte a l’any passat. Més de 600 persones van votar i van decidir els 7 projectes finalistes d’entre les 20 propostes que es presentaven, el que significa que es va triplicar la participació respecte a l’any anterior. En aquest cas cal remarcar també que les 20 propostes que es van plantejar durant la primera volta ja eren fruit d’un procés participatiu previ, de manera que va ser la mateixa ciutadania la que va proposar quins eren els projectes que entraven a votació. 

 

El procés de Pressupostos Participatius enguany presenta algunes novetats respecte a les edicions anteriors. Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ha optat per un sistema de votació de dues voltes en les que la ciutadania pot triar entre les propostes plantejades pels mateixos veïns i veïnes del municipi. El nou sistema de participació ciutadana va començar el mes de juny, quan es va obrir el període de recollida de propostes en la qual la ciutadania va poder presentar les que creia més convenients i necessàries per al municipi. Un cop finalitzada aquesta primera fase de recollida de propostes, que va acabar el dia 30 de juny, i després d’avaluar cadascuna de les peticions, es va obrir la primera volta de les votacions. D’aquesta primera volta en van sortir les 7 propostes finalistes que ara han passat a la fase final de votació, en la qual es decidirà el projecte guanyador al qual l’Ajuntament hi destinarà un import de fins a 75.000€ dins del procés dels Pressupostos Participatiu, augmentant així un 50% la dotació econòmica destinada a aquests projectes.


29/11/2018

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb el suport de la Diputació de Girona, ha encarregat un estudi per tal de valorar la viabilitat d’augmentar el parc d’habitatge públic i de lloguer en base a posar al mercat els edificis que degut a la crisi econòmica van quedar inacabats al municipi. L’estudi, que tindrà un cost de 11.991,10€ i compta amb 7.000€ de subvenció de la Diputació de Girona, servirà com a diagnosi de la situació actual dels habitatges inacabats al municipi a l’hora que premetrà establir propostes per posar revertir aquesta situació. Els edificis inacabats suposen un problema urbanístic i a l’hora una oportunitat per facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania. En aquest sentit,l'estudi planteja una proposta de treball integral, a partir de la col.laboració activa de diversos departaments del Consistori i la implicació del sector local de la construcció. L’objectiu d’aquest estudi és obrir noves vies per facilitar l'accés a l'habitatge al conjunt de la seva població ,i en especial als col.lectius vulnerables. Aquest objectiu requereix la definició d'una estratègia municipal en matèria d'habitatge que parteixi d'una diagnosi amb dades acurades i actualitzades.

L’estudi permetrà establir diverses mesures que el consistori pugui portar a la pràctica per fer front a aquestes problemàtiques amb l'objectiu de poder integrar les conclusions de l'estudi a la política municipal d'habitatge i ajudar a prendre les decisions pertinents en cada moment.

L’estudi es basarà en l'anàlisi de la situació, en la descripció i quantificació dels habitatges inacabats, la detecció d’oportunitats i sinèrgies amb el sector local de la construcció i l’anàlisi de mesures en l’àmbit de les polítiques locals d’habitatge, així com també preveu fer un treball d'aproximació al fenomen des del punt de vista de les possibilitats del sector local de la construcció, amb interès també per la vinculació amb projectes socials, i la possible vinculació amb el POJ ( Pla d'Ocupació Juvenil) i el CLERS ( Consell Local d'Empreses Responsables Socialment).

 

28/11/2018

Calonge i Sant Antoni, 28 de novembre de 2018.- La Junta de Seguretat Local de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni presenta un balanç optimista. Aquest òrgan de seguretat, presidit per l’alcalde, Jordi Soler, va comptar amb l’assistència de diversos representants polítics municipals i de la Generalitat de Catalunya, així com una representació dels diversos cossos policials que actuen dins del terme municipal de Calonge i Sant Antoni. El balanç de les dades de l’últim any presentades durant aquesta Junta de Seguretat Local del mes de novembre constata que els fet delictius dins en el municipi de Calonge i Sant Antoni van disminuir gairebé un 20% en un any, una dada optimista que s’afegeix a la davallada també dels delictes contra la propietat privada, que es van reduir més d’un 20%. Aquestes dades marquen clarament una tendència a la baixa dels fets delictius dins del terme municipal i són les millors dades de balanç dels últims cinc anys. Aquests bons resultats s’atribueixen a l’increment de les tasques de prevenció i a la bona coordinació i col•laboració constant entre els cossos de Policia Local de Calonge i Sant Antoni i el dels Mossos d’Esquadra. 

La Junta de Seguretat Local va tenir lloc a mitjans de novembre, sota la presidència de l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i amb la presència, entre d’altres, del director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, el regidor de Governació, Josep Darnés, representants de tots els comandaments policials -Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local-, i el president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC).En el marc d'aquesta sessió, els cossos de seguretat van presentar als assistents totes les dades i estadístiques d'actuació policial dels darrers anys. 

La Junta Local de Seguretat és l’òrgan de coordinació de la seguretat pública al municipi i té per missió  la presa de decisions en base a la informació i el coneixement que aporten els diferents membres en relació a les seves funcions i responsabilitats. Te per objecte establir espais de debat que permetin la presa de decisions sobre les necessitats i prioritats en matèria de prevenció i seguretat al municipi, així com els mecanismes de coordinació en les intervencions, programes o accions.

26/11/2018

Calonge, 26 de novembre de 2018.- Enguany, i tenint en compte l’empenta de Calonge i Sant Antoni de voler esdevenir un territori fortament vinculat a l’emprenedoria, el municipi ha fet un gran salt pel que fa a l’organització de ponències sobre emprenedoria. A causa de l’èxit de les conferències magistrals impartides per l’empresari Emilio Duró l’any 2016, i pel comunicador Victor Küppers, el 2017, Sant Antoni de Calonge aposta ara amb convicció ideant un Congrés de dos dies amb una desena conferenciants de prestigi. 

El dijous 29 i divendres 30 de novembre, el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge acollirà doncs el I Congrés d’Emprenedoria, organitzat pel Viver i Plataforma d’Empreses del municipi, Alta Mar. Per l’escenari sonaran noms com els de José Manuel Gay de Liébana, o el de la monja dominica i activista cristiana, Sor Lucía Caram. El Congrés, que compta enguany amb un leitmotiv dedicat a la passió, estarà clausurat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón i Feixas.

Creixement i innovació, dos dels conceptes fonamentals en l’emprenedoria

Les sessions del matí de dijous, 29 de novembre, quedaran dividides en dues tipologies. Primerament, hi haurà la “Sala Creix”, destinada a aquelles empreses i emprenedors que tenen com a  principal objectiu, el de fer créixer el seu negoci. Per l’espai dedicat a temes de creixement passaran l’economista, Miquel Pino, per explicar quins són els cinc pilars que implementats amb passió fan rendible una empresa, i la consultora, Mónica Mendoza, que explicarà com vendre amb passió en aquests temps que corren.

En segon lloc, trobem un espai per tots aquells que vulguin innovar. La “Sala Innova”, comptarà amb la presència de l’especialista en màrqueting, Txell Costa, qui indicarà com crear una marca amb ànima i passió, i amb una taula rodona titulada: “Empresaris amb passió per Calonge”. Aquest últim debat, format per la CEO de Cashkeeper, Alexandra Colls; la directora de màrqueting d’Artplay, Xantal Noëlle; i el director comercial de Casa Bona Pizzas, Ferran Salvatella; constata com tres joves, que no han nascut a Calonge i Sant Antoni, tot i que ara hi viuen, han trobat en el municipi una oportunitat d’inversió per establir-hi els seus negocis. 

La xerrada de l’especialista en estratègia digital, Genís Roca; un concurs musical per emprenedors amb passió; i la conferència magistral “Cuando las pasiones empresariales lideran el mundo”, a càrrec de Gay de Liébana; tanquen el programa d’un dijous complet.

Emprenedoria i autoocupació femenina, un programa dedicat a les dones emprenedores

El divendres, 30 de novembre, el programa del Congrés està enfocat a com la dona pot fer-se més poderosa en els òrgans d’administració dels negocis. Les xerrades d’emprenedoria per dones, aniran a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Núria Balada, qui exposarà la relació entre dones i emprenedoria; també de la presidenta de Dones pel Futur, Nuria Viñas, qui abordarà la temàtica de l’apoderament femení; i, per últim, de la monja argentina, Sor Lucía Caram, qui declararà com, amb compromís i actitud, es pot dur a terme un lideratge creïble. 

 

 

23/11/2018

Amb l’objectiu de donar eines per la recerca de feina i promoure l’ocupació l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa enguany diversos projectes de promoció econòmica que compten amb el suport de la Diputació de Girona. El Club de la Feina, el Campus d’Ocupació per a Joves, el servei Construïm Empresa i el Viver d’Empreses Altamar són els quatre eixos sobre els quals es promou l’ocupació, l’empresa i l’emprenedoria, i en els que la Diputació de Girona hi aporta una subvenció de 5.000€.

El Club de la Feina segueix creixent, i aquest és el sisè any consecutiu d’aquest servei que s’ofereix a través de l'Oficina de Promoció d’Activitats Econòmiques (ACTIVA) i també amb col•laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà. L'objectiu d'aquest servei és dinamitzar l'ocupació del municipi, oferint un espai de recerca, recursos materials i formatius per la millora de les competències per la inserció laboral i on es pot trobar un espai de treball individual per l'orientació laboral, la motivació i l'acompanyament per la cerca de feina.

Aquest any 2018 s’han inscrit 622 persones i s’han fet tutories de seguiment laboral a 443 persones, duplicant les dades respecte l’any 2017. La borsa de treball, gestionada per l’àrea de promoció econòmica va rebre durant el període de gener a setembre de 2018 un total de 184 ofertes de feina del municipi de Calonge i Sant Antoni que han proporcionat 241 llocs de treball. A més les persones del municipi han pogut optar a les 1.017 ofertes de feina de la plataforma “Empordà professionals”. Els llocs de treball més demandats han estat relacionats amb Hosteleria, atenció al client amb idiomes i administració.

El Campus d’Ocupació per a joves s’ha desenvolupat enguany com un servei d’acompanyament i motivació per a joves de 16 a 21 anys que actualment no estudien o treballen. L’estudi previ va detectar que el 23’27% de la població entre 16 i 17 anys han abandonat els estudis als 16 anys (47 joves l’any), i va establir com una prioritat urgent la creació d’un servei de dinamització de la formació i l’ocupació juvenil per aquests joves que no estudien o treballen, la qual cosa va donar origen al projecte del Campus d’Ocupació per a Joves, gràcies al conveni entre l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’estudi feia especial èmfasi en la necessitat d’encarar aquesta problemàtica a través d’una major transversalitat entre diferents àrees municipals, ens i serveis, així com la promoció de la millora de la qualificació i la inserció de les persones joves a partir d’itineraris personalitzats. Amb aquesta premissa, l’objectiu del projecte del Campus és prestar el focus en aquests joves i promoure la seva formació i ocupabilitat. Fins avui, el servei del Campus d’Ocupació per a Joves ha atès un total de 35 joves.

En la vessant de promoure l’emprenedoria va néixer el servei Construïm Empresa com una iniciativa que posa a l’abast de petits empresaris o autònoms del municipi diferents serveis segons els seus objectius. Per una banda, amb aquesta iniciativa s’ha pretès millorar i consolidar els negocis del municipi oferint eines d’assessorament i gestió. Per altra banda, la iniciativa també ha tingut la voluntat d’ajudar a fer possibles noves idees de negoci, assessorant i acompanyant als interessats que volen crear una empresa o establir-se com a autònoms. Aquests serveis permeten als interessats tenir un paquet d’hores amb un assessor especialitzat, amb un màxim de 12 hores per usuari. Aquest assessorament és totalment gratuït ja que està subvencionat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Aquest any 2018 el servei Construïm Empresa ha ofert assessorament a un total de 21 emprenedors i empresaris del municipi, satisfent per tant els resultats esperats.

Finalment, el Viver d’Empreses ALTAMAR, que va néixer el 2017 amb l’objectiu de ser un espai de referència per a emprenedors que busquen serveis adequats i de qualitat per créixer i consolidar-se, ha tingut 6 noves altes per al servei de Coworking, 2 contractacions de despatxos i 2 domiciliacions. Actualment l’espai del Viver d’Empreses ALTAMAR és objecte d’ampliació de les seves instal•lacions, ja que els 5 despatxos inicials ja estan llogats a emprenedors i es requereix de nous despatxos. Amb aquesta fase d’ampliació es disposaran de 4 despatxos addicionals.

| © 2019 AJUNTAMENT DE CALONGE Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Portal web. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Calonge - Pl. de la Concòrdia, 7. 17251 Calonge - tel. 972 660 375

estadisticas